torsdag den 6. september 2007

Første skoledag

Så blev det første skoledag for Ashley og Alexander. Ashley var meget nervøs og måtte da også lige af med et par tårer før hun gik i seng i går aftes. Alexander tog det imponerende roligt. Ashley, der faktisk taler ganske godt engelsk, var meget bange for om hun nu ville få nye veninder og ikke falde uden for. Alexander der stort set intet kan sige på engelsk var derimod ikke det mindste bekymret. Hans skole havde fundet en ekstralærer til ham, der taler kroatisk, tysk vist også russisk. De havde ikke lige nogen med danskkundskaber :-) Jeg havde ellers tilbudt at være i klassen med ham de første par dage. Men den slags er totalt fobudt. Man vil ikke tillade, at der sidder en fremmed mand i et klasselokale med børn.

Vi har valgt at sende begge børn i offentlige skoler. Vi var faktisk noget i tvivl og flere har da også sagt, at man bør sende børn i privatskole i USA. Men de offentlige skoler her i Bostons suburbs er landskendte for for at være rigtig gode. Og indtil videre har vi fået et positivt indtryk af skolerne. De har meget engagerede lærer og det virker som om der er styr på tingene. Men selvfølgelig er der en masse nye og anderledes ting, som både vi og børnene skal vende os til. F.eks. har børnen erfaret, at den amerikanske skoledag starter med "The pledge of allegiance to the American flag". Her måtte de begge tage en hånd for brystet og så mumle med så godt de nu kunne... Det ville jeg godt have set :-)

\Thomas

2 kommentarer:

Claus Kaimer sagde ...

Hej Thomas

Kan godt nikke genkendende til din historie. Her synger de også national sang og Ane foreslog også at være i skolen hso Camilla de første par dage men blev næsten smidt ud.
Christoffer derimod ville ikke rigtig have sin MOR med i skole. Men en dag var hun deromme for at tale med en af lærene da der var noget han ikke haelt forstod. Her fik hun at vide at der IKKE måtte være forældre på skolen i undervisningstiden. Så vi har også været der.
Håber alt er vel "over there"

Anonym sagde ...

Hej Thomas

Lyder til at det er en noget anderledes kultur som særligt ungerne skal vende sig til - omvendt plejer børn jo at tilpasse sig hurtigt så jeg håber da at de falder til hurtigt.

Ha' det rigtigt godt...

/Mads