onsdag den 18. august 2010

25 Bøger

I går var vi til introduktionsaften på Alexanders skole, hvor skoleinspektøren havde indbudt for at fortælle lidt om det nye skoleår.

Bortset fra al min research på nettet og Alexanders kommentarer var dette mit første indtryk af skolen. Og det blev et positivt indtryk. Vi havde været lidt bekymrede fordi Alexander synes det var alt for nemt. Han var nærmest lidt fornærmet over letheden af deres diktatord f.eks. :-)

Men det virker ikke som om, vi har noget at bekymre os over. Der ligger et meget ambitiøst program klar for 4. klasse. Blot valgte nogen lærere at starte lidt stille ud.

Udover et omfattende pensum for fysik, matematik, politisk historie og andet, er der en erklæret målsåtning om at hver elev i løbet af året skal læse 25 bøger af 150 sider! Godt nok tæller tekstbøger med, men alligevel: 3750 sider. Heldigvis er Alexander som sin søster en læsehest. Han et netop blevet færdig med en 900-siders Narnia Chronicles og med Percy Jackson serien, så jeg tror han når målet længe før sommerferien.

Som i Massachusetts er der faste ugentlige tests og større statskoordinerede tests ca. hver halve år. Det giver selvfølgelig et vist fokus på test materialet, men det er også med til at skabe en fantastisk "nu skal vi vise verden hvor gode vi er" indstilling, som jo er meget karakteristisk for det amerikanske samfund.

Thomas

Ingen kommentarer: